piektdiena, 2011. gada 30. septembris

Dzīve uzplaukst...

Šķiet, ka ir pienācis laiks jaunam bloga ierakstam. Par ko šoreiz? - Lasiet. :)
Sākšu ar pirmdienu, kad mēs ar Madžu beidzot varējām iet pakaļ savām metro kartēm, līdz ar to tagad arī daudz ko redzēsim un piedzīvosim. (Tā tam vajadzētu būt) Protams, lai dabūtu šīs kartes mums nācās stāvēt tiešām garā rindā, kur izklaidējāmies spēlējot vārdiņu spēli, tas ir, uz vienu burtu pamīšus jānosauc visus iesējamos vārdus, ko zini. Bija forši, vismaz rinda ātrāk kusa.
Tikušas prom nolēmām, ka beidzot jāapmeklē tuvējie apskates objekti, kas ir kaut kādas pilis vai kas tāds. Kad bijām izgājušas no mājām un jau kādu gabaliņu pagājušas es sapratu, ka esmu savu karti atstājusi mājās, rezultātā bezmērķīgi klīdām pa Lisabonas ielām. Tādā veidā mēs aizmaldījāmies līdz graustu rajonam, kas patiesībā ir ļoti skaists.
Šeit ir palmas, daudz.
Kā arī daudz citu smuku koku.

Smuki apaugušas mājas...
Un ielas, kas ved augšu vai lejup...

Vispār šis gājiens bez kartes bija viens no labākajiem, jo mēs redzējām daudz tādas lietas un vietas, ko tūristi parasti neredz, jo šīs vietas nav nekādos bukletos. :) Tā mēs klīdām un jūsmojām, un, protams, nogurām no kalniem un lejām. Mēs uzgājām arī kādu ļoti skaistu skatu, no kura paveras vienkārši lielisks skats uz upes izteci jeb mazu līcīti..


Vispār tā bija burvīga pēcpusdiena un vakars, bet no mums vēlamajiem objektiem neredzējām nevienu, bet aizklīdām daudz tālāk un redzējām daudz ko citu. :)

Pārējās dienas līdz šodienai ne ar ko īpašu neizceļas - tikai skola, mājas, kāds veikals un viss. Vakar mēs bijām lielākajā H&M kādā es esmu bijusi. Tas bija izvietots pa 5 stāviem ar ļoti daudz drēbēm visiem iespējamiem cilvēkiem. Vienkārši - Wow...
Esmu nonākusi pie secinājuma, ka nepaņemt kādu lielāku somu līdz bija vienkārši stulbi, jo braucot uz skolu man visas klades jānes rokās, jo nevienā somā man tās neietilps. Varētu it kā nopirkt kādu, bet te viņas nav diez ko lētas. Nu neko, uztrenēšu musīšus. :D Vispār šī ir mana ikdiena tagad - 
Metro... Zilā līnija.
Tātad - esam nonākuši līdz šodienai, kas tad īpašs šodien notika? Hmmm... Iesākās ar to, ka pa galvu un kaklu metāmies uz International Economics, jo mēs kavējām jau otro reizi pie šī pasniedzēja pirmajā (!) nedēļā. Uznesamies uz ceturto stāvu, iemetamies auditorijā un priekšā šoks - mēs esam vienīgās, kas atrodas tajā klasē. Apmulstam, bet ieņemam vietas, apsēžamies un gaidām. Neviens nenāk, sajūtas dīvainas, šķiet, ka kaut kas nav kārtībā, tāpēc nolēmām doties pie koordinatores. Izgājām no telpas un mūs aptur trīs lietuviešu meitenes, kas jautā vai nebūsim uz lekciju. Mēs sakām, ka būsim, tik gribam pārbaudīt, kur ir pasniedzējs. Īsti neatceros kāpēc, bet palikām un kādu brīdi pagaidījām ar viņām, tad divas lietuvietes aizgāja uz pasniedzēja kabinetu apjautāties. Izrādās viņa nav skolā nezināmu iemeslu dēl, bet mēs ar Madžu pa galvu un kaklu nesušās, bez tam arī agri cēlušas, nu neko nākamā lekcija tikai pēc 4 h un nolemjam doties mājup. Nākamās lekcijas bija viss interesantākās Simulation Project, kur mums bija jāsadalās pa 5 cilvēkiem vienā grupā. Esmu ar 2 lietuvietēm, vienu slovāku puisi un vienu čehu puisi. Jauka, internacionāla grupa. Šīs grupas sastāvā pavadīšu visus nākamos četrus mēnešus vadot mums piederošu uzņēmumu simulāciju spēlē. Atzīmi galā sastādīs tas, kurā vietā būsim beigās starp visiem sešiem uzņēmumiem starp Erasmus studentiem. Tas būs ļoti interesanti, jo viss būs kā reālā uzņēmumā un mums būs jāraksta dažādās atskaites un biznesa plāna. Lot of work, but still lot of fun. :)
Pedējā bija portugāļu valoda. Tagad zinu "O meu nome e" :D Kas protams nozīmē "Mani sauc" :D
Pēc lekcijām ar daļu no Erasmusiešiem devāmies uz erasmuslisboa rīkoto pasākumu kādā klubā ar nosaukumu "On stage". Pat pasākums saucās "International appetizer". Tur mēs dabūjām dažādas uzkodas un dzērienus. (2 sangrijas, kas ir interesants vīna paveids ar ledu un augļiem). Vakars izvērtās ļoti jauks, jo runājām ar lietuvietēm un čehieti, un vēl citiem cilvēkiem. Tur pēkšņi viens puisis sāka spēlēt klavieres, viņš to dara tiešām lieliski. Bauda ausīm. Pēc kāda laika cits puisis pievienojas un sāk dziedāt - dubultbauda ausīm. Tas bija ļoti skaisti. Nesagaidījām beigas, jo bija jau vēls, gribējās kārtīgi paēst un nākamā dienā lekcijas. Savādāk būtu palikusi. Ejot prom mēs divām poļu meitenēm gribējām atdot kuponus, par kuriem var iegūt bezmaksas šotu šajā vakarā, bet rezultātā sarunājām, ka nākamajā dienā mēs viņām uzzvanām un ejam uz Erasmus stūri, kur bijām ieplānojušas doties jau ar lietuvietēm, galu galā būsim paklups pulciņš. 2 lietuvietes, 2 latvietes, 2 polietes un 1 čehiete. Vai nav forši? :)
Kā arī nākam 6dien mēs dosimies uz tuvējo ciematu Sintra, kas esot ļoti skaists. :) Dosimies, protams, tikai tādā gadījumā, ja šajā organizētajā pasākumā būs palikušas brīvas vietas mums. :)

Tas laikam viss šodienai. Uzrakstiet kādu komentāru, lai zinu vai kāds maz lasa. :D
P.s. Neticiet pulkstenim, kas norāda cikos publicēts - pēc mana laika tagad ir 1:50, bet pēc Latvijas laika 3:50. ;) :D

7 komentāri:

  1. Es lasu :) ļoti forši jums tur un silti ar notekti :)

    AtbildētDzēst
  2. Lasu, protams, ka lasu. :D Un interesē. Un patīk :)) lai jums tur daudz saulīte spīd! ;)

    AtbildētDzēst
  3. Cik, jauki. Vismaz divi lasītāji ir. :D :D

    AtbildētDzēst
  4. Trīs, trīs :D varbūt nedaudz vēlāk, nekā atbilstoši datumiem, bet es labošos! :)) Tgd eju cauri visiem! :D

    AtbildētDzēst
  5. Wūhū! Trīs lasītāji ir! (sun)

    AtbildētDzēst
  6. Gan jau ir arī kāds klusais novērotājs! (giggle)

    AtbildētDzēst