svētdiena, 2011. gada 9. oktobris

Sākas ceļojumi...

Pēdējajās dienās nekas īpašs nav noticis, bet viss vēl sekos. :D

Tātad vakar un aizvakar cītīgi apmeklējām lekcijas, kā arī cītīgi gatavojām un strādājām Simulation Project. Tas vispār ir smags uzdevums, jo tik daudz jādomā, smagi lēmumi jāpieņem un visu izšķir Tevi pieņemtiem lēmumi, bet spriežot pēc pēdējiem rezultātiem mēs esam uz pareizā ceļa, jo esam gan nopelnījuši mazliet naudiņas, gan ieguvuši klientus, gan vērtīgu pieredzi. Vispār šķiet, ka šis kurs būs visvērtīgākais, jo atvērt uzņēmumu un reāli tajā darboties, nevar kurā katrā augstskolā. :)
Vakar mūs nobiedēja kāds nieks, pamatīgi nobiedēja. Mūsu kaimiņienes itālietes istabā bija iemitinājies liels bubulis - caurvējš. Mēs bijām ne pa jokam nobijušās, jo it kā sapratām, ka tas ir vējš, bet emocijas neļauj skaidri spriest, gribējām iet pārbaudīt, kas tur notiek, apbruņojāmies ar pakaramajiem, bet bijām pārāk nobijušās , lai ieietu paskatīties. Tā nu ielīdām atpakaļ mūsu istabā un gaidījām, kad mūsu kaimiņienes atgriezīsies, jo mēs bijām vienas pašas mājās. :D Galu galā - tas bija caurvējš. :D
Šodien bijām aizgājušas uz veikalu iepirkt mazliet ēdamā un tur mums vietējais pārdevējs, noprazdams, ka neesam vietējās, pajautāja, ko mēs domājam par Lisabonu. Atbildējām, ka mums patīk, saulaina un skaista. Bet viņa atbildes - Yeah, yeah, yeah. Un pēc tam Madža uzjautāja, ko viņš pat domā. Atbilde - netīra un skaļa. Jā, vietā, kur mēs dzīvojam - Bairro Alto - ir tiešām netīri un skaļi, j otā ir galvenā ballīšu vieta, līdz ar to uz ielas var atrast visas glāzes un pudeles nākamajā rītā. Viņu uzkopšanas veids pēc ballītēm ir visai interesants - no sākuma visas ielas garumā iziet viens vīrs ar gružkasti un savāc visus lielos atkritumus (glāzes un pudeles), pēc tam visu bāru īpašnieki paņem šļūtenes un no savas iestādes priekšas aizskalo atlikušos atkritumus. Gala rezultātā slīpās ielas pašā apakšā veidojas jauks krājums ar gružiem, ko kaut kad savāc gružmašīnas. :D Ir interesanti dzīvot un vērot viņu dzīves veidus un paražas. :)
Šovakar bijām ciemos pie Giedres un Mildas uz viņu mājām. Viņas dzīvo īstā Erasmus mājā ar aptuveni 10 istabām, kur dzīvo daudz studentu. Viņām ir smukas istabas, liela virtuve, skaists balkons un daudz kaimiņu, kurus viņas paša visus nepazīst. :D Tā nu mēs tikām cienātas ar tēju un brīnumgardu vietējo portugāļu kūku - šokolādes. Bet tā tiešām bija ļoti, ļoti garda. (mm) Mūsu iemesls apmeklējumam bija nopirkt biļetes uz Spāniju, Madridi. Tā nu uzreiz pēc savas dzimšanas dienas es došos uz Madridi. (Esmu ļoti priecīga) Turp atpakaļ ceļš mums izmaksāja vien 35 eur katrai!!! Tagad sāksim meklēt kādu, kas caur couchsurfing var piedāvāt mums naktsmājas vismaz uz divām naktīm. :) Atlikušo vakara daļu mēs pļāpājām un smējāmies ļoti daudz. Viņas vispār ir ļoti foršas meitenes. :)

Šovakar bijām aizčāpojušas arī uz Erasmus corner, lai pieteiktos braucienam uz Porto, tā nu par 75 eur dosimies iekarot Porto uz trīs dienām. Pa ceļam piestāsim dažās citās pilsētās, apmeklēsim vīna darītavu, dažas pilis un apskates objektus un divus pārtijus. Solās būt varen jauks pasākums, jo turp dosies 150 erasmus studenti (party) :)

Un bez tam rīt plkst. 8os mēs dodamies uz Sintru, Lisabonas piepilsētu. Tā esot ļoti skaista un krāšņa. Tad nu drīzumā dzirdēsiet arī interesantākus piedzīvojumus, bet tagad es došos čucēt, lai rīt varu piecelties.

Ar labunakti, draudziņi. :)

4 komentāri:

  1. KO?? 35eur?? Eu, tas taču ir tik kruti! Es laikam dzīvotu Madridē! :D

    AtbildētDzēst
  2. Jā, iedomājies, par 35 eur nākamās nedēļas nogalē es būšu Madridē. (sun) Žēl tikai, ka vasaras sezona ir beigusies, tagad te ir laiks kā pa Jāņiem. Gāž aumaļām. :/

    AtbildētDzēst
  3. Pff, bet Tev vismaz nav jau jāmeklē ziemas mētelis un zābaki :D Tikai gumijnieki :o

    AtbildētDzēst
  4. Ziemas mēteli man vajadzēs, lai pārdzīvotu aukstas naktis dzīvoklī. :D

    AtbildētDzēst